Archiefkasten

231 producten in Archiefkasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

231 producten in Archiefkasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Archiefkasten met slot

Wat precies onder een archiefkast wordt verstaan, verschilt van persoon tot persoon. Iedereen zoekt een kast om het archief op te kunnen slaan. Maar dit archief kan opgenomen zijn in ordners, bestaan uit losse papieren en boeken of verdeeld zijn in hangmappen. Voor elk soort archief bieden wij een passende oplossing. Ook zijn al onze archiefkasten voorzien van een slot, zodat de inhoud van de archiefkasten altijd veilig opgeborgen ligt voor mensen die er geen toegang tot moeten hebben.

Archiefkasten met roldeur

Roldeurkasten zijn archiefkasten die voorzien van deuren die in de ombouw van de kast verdwijnen zodra ze geopend worden. Op deze manier zijn de kasten op elke locatie te plaatsen, omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de deuren wanneer de kast geopend is.

Onze nieuwe roldeurkasten hebben een stalen ombouw en interieur met kunststof roldeuren. De roldeuren zijn voorzien van een slot met twee sleutels. Ze zijn beschikbaar vanaf 42,5 cm hoog tot 198 cm hoog, beschikbaar in verschillende breedtes. Ook zijn er kasten op standaard bureauhoogte, die naar keuzen kunnen worden afgewerkt met houten topbladen, die passen bij het bureau.

Afhankelijk van de hoogte, zijn ze uitgerust met een aantal legborden. Deze legborden zijn makkelijk in hoogte te verstellen. Extra legborden zijn bij te bestellen, evenals accessoires zoals uittrekframes voor hangmappen, uitschuifbare raadpleegplanken en materiaallades.

Metalen draaideurkasten

Draaideurkasten zijn kasten met vaste deuren die naar buiten openen. Door middel van een draaiknop kunnen de deuren vergrendeld worden als ze niet open hoeven te staan. Vergeleken met roldeurkasten zijn ze minder ruimtebesparend, omdat er altijd rekening moet worden gehouden met de deuren, er moet wel voldoende ruimte zijn om deze te openen. Ze zijn wel een goedkoper alternatief voor roldeurkasten.

De roldeurkasten zijn beschikbaar in 80 cm breed of 92 cm breed, in verschillende hoogtes. Al naar gelang de hoogte, zijn ze uitgerust met een aantal legborden die kunnen worden gebruikt voor de opslag. Extra legborden zijn altijd bij te bestellen, zodat makkelijk extra opslagruimte kan worden gecreëerd.

Ook hebben wij een groot aanbod aan brandwerende en/of inbraakwerende draaideurkasten op onze site. Deze kasten bieden verschillende niveaus van bescherming tegen brand of inbraak, afhankelijk van de toegekende keurmerken.

Ladeblokken op wielen

Ladeblokken zijn kastjes met schuiflades op wielen, die makkelijk onder een bureau geschoven kunnen worden. Onze ladeblokken zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en combinaties. Zo zijn er ladeblokken met pennenlade te koop; in deze pennenlade kunnen kleine kantoorbenodigdheden worden bewaard, zodat ze snel binnen handbereik zijn.

De ladeblokken zijn beschikbaar met verschillende aantallen lades:

  • Ladeblokken met 2 lades: Deze ladeblokken zijn voorzien van een standaardlade en een hangmappenlade. De standaardlade kan gebruikt worden om kantoorbenodigdheden te bewaren. De hangmappenlade is geschikt voor hangmappen op A4 en folioformaat.
  • Ladeblokken met 3 lades: Ladeblokken met 3 lades zijn uitgerust met 3 standaardlades voor opslag of voorzien van een pennenlade, standaardlade en hangmappenlade.
  • Ladeblokken met 4 lades: Deze rolladeblokken zijn voorzien van een pennenlade en 3 standaardlades. Hier kan veel in worden bewaard, maar ze zijn niet geschikt voor hangmappen.

Onze rolladeblokken kunnen allemaal worden voorzien van een houten topblad, om ze beter bij het bureau te laten passen. Al naar gelang het model, kan er ook gekozen worden om de metalen bovenkant van het blokje niet van een topblad te voorzien.

Hangmappenkasten

Als je veel documenten in hangmappen op wil slaan, kun je kiezen voor hangmappenkasten. Deze kasten hebben 2, 3 of 4 lades, geschikt voor hangmappen op zowel A4- als folioformaat. Wij verkopen ook tweedehands hangmappenkasten, deze staan echter niet allemaal op onze website.

Om je archief echt veilig op te slaan, kun je kiezen voor een brandwerende hangmappenkast. Deze kasten zijn ontworpen om papier vanaf 60 minuten tot 120 minuten lang veilig te houden in het geval van brand.

Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten hebben twee deuren die voor elkaar langs kunnen schuiven. Op deze manier kun je het ruimtebesparende aspect van een roldeurkast nabootsen. Het grote nadeel is dat je nooit meer dan de helft van de kast tegelijk open kunt hebben, omdat de deur dan voor de andere helft schuift.

De deuren van schuifdeurkasten kunnen gevuld worden met een akoestisch materiaal, waardoor de kasten bijdragen aan het dempen van achtergrondgeluid in de omgeving waar ze geplaatst worden. Door de afmetingen zijn ze ook uitermate geschikt als verdeler of functionele afscheiding in een ruimte.

Tekeningladekasten

Om grote hoeveelheden tekeningen of bijvoorbeeld pamfletten op te slaan, hebben wij tekeningladekasten in ons assortiment. De kasten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen qua lades. Er zijn tekeningladekasten ontworpen voor papier op A0, A1, A3 of A4-formaat. De lades zijn altijd wat groter dan het papierformaat, zodat je altijd makkelijk bij de documenten kan.

Gebruikte archiefkasten

Uiteraard hebben wij ook een breed assortiment aan gebruikte archiefkasten. Een deel hiervan staat op onze website, maar vanwege een steeds wisselend aanbod, kunnen wij niet het hele assortiment online hebben staan. Kom daarom langs in onze winkel van 13.500 m² om het complete aanbod gebruikte archiefkasten te bekijken.